Undervisning bachata


Undervisning i bachata hos

 Salsa Latina


Pt. har vi 4 bachatahold:

Der er 3 hold søndag. Bachata for par, bachata let øvet og bachata begynder.

Tirsdag aften har vi bachata for de øvede dansere. (Se beskrivelserne af niveauerne under de enkelte hold under "tilmelding til dans" klik her)


Fra sæson 2019-2020 tilmelder man sig som noget nyt for hele sæsonen på samme tid. Undervisningen kører fra medio september til primo december og igen fra medio januar til primo maj. Der er ca. 20 - 25 undervisningsgange pr. sæson.


En undervisningsgang er á to lektioners varighed(1,5 time) incl. en kort pause.


I bachataundervisningen er det vigtigt med et godt flow i dansen, så vi gør vores bedste med en rimelig kønsfordeling. Derfor kan man ikke forvente at komme på hold, på trods af man har tilmeldt sig.


Vær opmærksom på, at alle der tilmelder sig, kommer på venteliste. Vi sammensætter alle hold manuelt.

Tilmeld jer som par og få større chance for at komme på hold. Tilmelder du dig uden partner, kommer du på hold, når der er en partner af modsatte køn, der tilmelder sig. Det er først-til-mølle princippet.


På de hold der ikke er parhold skifter man partner flere gange i løbet af en undervisningsgang, da det er en god måde at tjekke om eleverne/danserne gør det rigtigt.


Vi evaluerer løbende på bachataundervisningen og på tilmeldinger fra vores medlemmer.


Vi har en holdleder på hvert hold. se holdledere her

Holdlederen er den der sørger for at kønsfordelingen går nogenlunde op dvs.indkalder ekstra dansere, hvis der er afbud. Holdlederen sørger også for at lokalet er klar til dans og lukker og slukker efterfølgende i samarbejde med resten af holdet.

Det er også holdlederen, der går videre til bestyrelsen, hvis der ønsker/kritik fra medlemmer/instruktør.


Se holdene og tilmeld her under tilmelding til dansVigtigt:

Vi forsøger, at få det til at gå op kønsmæssigt hver gang, da det er det sjoveste for alle. Det er et stort arbejde. Det er derfor vigtigt, at du melder fra i god tid til den holdansvarlige, hvis du er forhindret.


Hvis det af den ene eller anden grund ikke går op, skal man vise forståelse, blive i kredsen, holde sig klar til der er partnerskift. 


Om bachata:


Bachata stammer oprindelig fra den Dominicanske republik, den sensuelle og rytmiske pardans har bredt sig til den vestlige verden, hvor den nu danses i forskellige former.

Her taler vi om bachata fusion, bachata sensuel og den oprindelige dominikanske bachata. Karakteristisk for bachata er generelt de meget bløde kropsbevægelser og vuggende hofter.


I salsa Latina undervises der i bachata sensual og fusion. I sensual skifter manden position med kvinden og fører i cirkulære mønstre og i fusion føres trinene liniært, også i drejningerne.

Grundtrinet går fra side til side eller på stedet: 1-2-3, støt, 5-6-7, støt.

Bachata Sensual indeholder ofte body rolls, hofte rul, head rolls osv., som manden fører kvinden til at udføre.

Salsa Latina c/o Iben Blum         Tlf.: 29663307 

CVR 31544696